Help mee bij opruimactie Stelling van Amsterdam

Regio - Op 28 september a.s. organiseren de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht een
schoonmaakactie in het waterliniegebied. Samen met inwoners wordt dan het zwerfafval en andere rommel op de wandelpaden en in de riviertjes in het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en van de Stelling van Amsterdam verzameld. De gemeente De Ronde Venen regelt onder andere kano’s om afval uit het water te ‘vissen’.

Wethouder Marja Becker: “In de zomer ontstaat helaas zwerfafval in de natuur. Op de oevers en in het water blijft de rommel gemakkelijk liggen, en dus ook op en rondom het water bij de forten. Het najaar leent zich uitstekend om het afval op te ruimen. De gemeente doet dit natuurlijk al, maar kan niet overal komen. Inwoners worden van harte uitgenodigd om ook op minder toegankelijke plekken afval op te ruimen. Vele handen maken licht werk!”

Wilt u meedoen? Zo werkt het:

1. Op het Fort Abcoude worden routes uitgedeeld, zodat deelnemers niet allemaal hetzelfde stukje schoonmaken. De gemeente deelt hier afvalgrijpers en vuilniszakken uit.
2. Geniet van de wandeling of kanotocht en verzamel onderweg rondslingerend afval. Het is ook mogelijk om met een eigen boot te komen.
3. Na afloop zijn alle deelnemers van harte welkom voor een gezellig samenzijn met een hapje en
een drankje op Fort Abcoude.

De opruimactie vindt plaats op zaterdag 28 september van 14:00 tot 16:30 uur vanaf Fort Abcoude aan de Molenweg 19. Let op: er is geen parkeergelegenheid op het fort, dus kom zo mogelijk met OV of de fiets.

Startpunt in gemeente Stichtse Vecht is Fort Maarsseveen. Voor de inkoop van materiaal en eventueel gebruik van een kano graag aanmelden via nmederondevenen@odru.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan kanogebruik, maar er is slechts een beperkt aantal kano's beschikbaar.


advertentie