D66 wil meer Dick Bruna-verkeerszuilen

De Ronde Venen - D66 in De Ronde Venen wil dat de gemeente meer Dick Bruna-verkeerszuilen plaatst bij de scholen in de gemeente.

De scholen in De Ronde Venen zijn weer begonnen en kinderen maken dan ook weer massaal deel uit van het verkeer. Om de verkeersveiligheid in wijken en rondom scholen te vergroten, is op initiatief van D66, de gemeenteraad van De Ronde Venen akkoord gegaan met het plaatsen van verkeerszuilen van Dick Bruna.

De eerste van die zuilen zijn vlak voor de zomer geplaatst rond de openbare basisschool Piet Mondriaan in Abcoude. De typische vrolijke Bruna-uitstraling zorgt er voor dat andere verkeersdeelnemers zich er beter van bewust zijn dat er kinderen kunnen spelen of oversteken.

Onderzoek toont aan dat illustraties als deze van Bruna, onmiddellijk geassocieerd worden met
kinderen, doordat ze het onderbewustzijn van andere weggebruikers prikkelen. De zuilen wijzen
automobilisten op een ludieke manier op hun gedrag en op de aanwezigheid van spelende kinderen in de straat. Hierdoor matigen weggebruikers hun snelheid en zijn zij alerter op wat er in de omgeving gebeurt.

D66 vindt de Dick Bruna-verkeerszuilen een goede stap in meer verkeersveiligheid is en zij is benieuwd naar de verdere uitrol van de verkeerszuilen rondom de andere scholen in De Ronde Venen.

Op de foto: D66-raadslid Eelco Doorn bij de verkeerszuilen rond de Piet Mondriaan School.


advertentie