Alzheimer Café Vinkeveen over 'wat is dementie?'

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen opent woensdag 11 september a.s. weer zijn deuren in Zorgcentrum Zuiderhof.  Gastspreekster deze avond is klinisch neuropsycholoog Drs. Ted Koene.

De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Meestal kaart de partner of een familielid het zogenaamde “niet pluis gevoel” aan. Aanleiding daarvoor zijn vaak subtiele maar terugkerende geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter.

Dementie is een verzamelnaam voor bepaalde verschijnselen die ontstaan door beschadigingen aan de hersenen. Hieronder vallen ruim vijftig verschillende ziektes die dementie veroorzaken. De bekendste daarvan is de ziekte van Alzheimer.

Er zijn veel verschillende vormen van dementie en de ziekte van Alzheimer is daar één van. Toch worden de termen dementie en Alzheimer vaak door elkaar gebruikt.

Nieuwsgierig geworden en wilt u met bezoekers van het Alzheimer Café van gedachten wisselen, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De zaal is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie