Lorena Wiebes wint eerste etappe Boels Ladies Tour

Weert/Mijdrecht - De website WielerFlits.nl meldt dat Lorena Wiebes uit Mijdrecht de eerste etappe van de Boels Ladies Tour heeft gewonnen. In Weert klopte ze Kirsten Wild en Letizia Paternoster in een massasprint. Annemiek van Vleuten was een van de rensters die ten val kwam in de hectische rit, maar ze behield desondanks de leiding.

De etappe naar Weert werd meermaals door valpartijen opgeschrikt. Ook Annemiek van Vleuten was betrokken bij een valpartij, maar de draagster van de leiderstrui kon de koers voortzetten.

Uiteindelijk trok Floortje Mackaij de sprint aan, waarna Kirsten Wild en Lorena Wiebes de Nederlandse van Sunweb voorbij staken. Nederlands kampioene Wiebes, uitkomend voor het Parkhotel Valkenburg Cycling Team, won vervolgens met twee fietslengtes voorsprong.

“Het doel was om de etappe te winnen. Ik ben blij dat het is gelukt”, reageerde Wiebes na afloop in het flashinterview, nadat ze de 123 kilometer lange koers naar haar hand had gezet. “Het was heel hectisch en dat is jammer, want het is een mooie koers. Maar het is altijd jammer als er zoveel wordt gevallen. In de finale nam Femke Markus me nog een keer mee naar voren en daarna ben ik mijn eigen weggegaan en ben ik zelf de sprint aangegaan.”

Heeft de Nederlandse hiermee een voorschot genomen op een mogelijke eindzege? “Wie weet. Er zijn nog een paar etappes te rijden. Als die goed gaan, moet ook het klassement goed gaan. Maar mijn ronde is hiermee al wel geslaagd.”

Door haar winst stijgt Wiebes van de 12e naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Ze heeft daarin een achterstand van 3 seconden op Annemiek van Vleuten.advertentie