Fietsers handje geholpen bij parkeren fiets in stalling

Mijdrecht - De gemeente heeft afgelopen woensdag bij de fietsenstalling aan de Rondweg fietsers die hun fietsen naast de stalling hadden geparkeerd, een handje geholpen bij het op de juiste wijze parkeren van hun fiets. Dat gaat ze komende donderdag en vrijdag ook doen.

De fietsenstalling aan de Rondweg is dit jaar flink uitgebreid, van 140 naar 240 plaatsen. Helaas
worden fietsen echter regelmatig naast de fietsenstalling geplaatst. Dat geeft een rommelige
aanblik en blokkeert de weg voor voetgangers.

Afgelopen woensdag 4 september heeft de gemeente zoveel mogelijk fietsen in de stalling geplaatst en daarbij aan de fietsen een kaartje bevestigd met het verzoek het goede voorbeeld voortaan te volgen.

Wethouder Alberta Schuurs hielp ook een handje mee: ,,We zien regelmatig dat fietsers hun fiets naast de fietsenstalling zetten. Wellicht uit gemakzucht omdat anderen het ook doen. Het resultaat is een rommelige aanblik. Soms moeten mensen zich een weg banen tussen de fietsen om van de langparkeerplaats naar het Haitsmaplein, of vice-versa, te lopen.’’

Woensdag 4-, donderdag 5- en vrijdag 6 september worden daarom alle fietsen die buiten de rekken staan in de fietsenstalling geplaatst. Aan de fiets wordt een kaartje bevestigd waarop staat dat de fietser deze keer een handje wordt geholpen om zijn of haar fiets op de juiste plek te zetten, maar dat ze dat eigenlijk zelf moeten doen.

Schuurs: ,,De scholen zijn net weer begonnen en we willen met deze actie fietsers eraan herinneren dat ze de fiets op de goede plek moeten zetten. Dat zorgt voor een prettiger en veiligeromgeving rond de halte.’’

Op de foto: Wethouder Alberta Schuurs hielp woensdagochtend een handje met het plaatsen van de fiets op de juiste plek.


advertentie