Matthijs de Ligt in race voor wereldelftal

Abcoude - Matthijs de Ligt maakt kans op een plaats in het wereldelftal van 2019. De Oranje-international uit Abcoude, sinds kort spelend voor het Italiaanse Juventus, maakt net als landgenoten Frenkie de Jong en Virgil van Dijk deel uit van de lijst van 55 spelers, die is samengesteld door de profvoetballers zelf. Meer dan 23.000 spelers brachten via een poll hun stem uit.

De Ligt bereikte met Ajax de halve finale van de Champions League en ontving onlangs de Gouden Schoen voor beste speler van de eredivisie. Van Dijk, aanvoerder van het Nederlands elftal, werd eerder al gekozen tot UEFA-voetballer van het jaar en speler van het jaar in de Premier League. De Jong, die in de zomer Ajax voor FC Barcelona verruilde, werd door de UEFA onderscheiden met de titel beste middenvelder van het jaar.

Het wereldelftal van de FIFA en spelersvakbond FIFPro wordt maandag 23 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Best Football Awards in Milaan.

Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein hoort die dag of zij deel uitmaakt van het wereldelftal bij de vrouwen. Van Dijk kan bovendien uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. De Ligt is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genomineerd.

Bron: RTV Utrecht Foto: Juventus Football Club S.p.A


advertentie