Komend weekeinde weer groot onderhoud A2

Regio - Rijkswaterstaat meldt dat zij in het aankomend weekeinde van vrijdag 6 september 19:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur weer onderhoudswerkzaamheden aan de A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen uitvoert.

In verband met de werkzaamheden is voor het verkeer tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam de hoofdrijbaan het gehele weekend afgesloten. Ook is de verbindingsweg A12/A2 in knooppunt Oudenrijn, komende vanuit Den Haag richting Amsterdam, afgesloten voor al het verkeer.

Rijkswaterstaat werkt bovendien op het viaduct Lage Weide over de A2 (op- en afrit 7). Het verkeer krijgt daar eveneens te maken met afsluitingen.

Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de parallelrijbaan.

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de hoofdrijbaan tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam over een afstand van 1 kilometer vanaf de tunnelmonding.

De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee.

Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud.

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).


advertentie