Lorena Wiebes wint ook 2e etappe Boels Ladies Tour

Gennep/Mijdrecht - Lorena Wiebes uit Mijdrecht heeft ook de tweede etappe gewonnen in de Boels Ladies Tour, schrijft Wielerflits.nl op de website. De nog altijd maar 20-jarige sprintster moest in finishplaats Gennep van redelijk ver komen, maar wist met een ultieme jump nog op en over Kirsten Wild te gaan.

Wiebes neemt door deze winst de leiderstrui over van Annemiek van Vleuten.

In de tweede etappe met start en finish in Gennep leek een nieuwe massasprint onafwendbaar, maar de koers moest nog altijd worden gereden.

Bovendien moest het peloton vier lokale omlopen afwerken over smalle wegen, waardoor de rensters onderweg niet mochten verslappen. Quinty Ton was al direct bij de les en reed in haar eentje een mooie voorsprong bijeen. De 21-jarige Nederlandse van Biehler Pro Cycling moest echter opboksen tegen een compleet peloton, wat natuurlijk een ongelijke strijd was. Ze werd dan ook ingerekend met nog negentig kilometer te gaan.

Het bleef vervolgens lange tijd onrustig, aangezien het flink begon te regenen en te waaien in Gennep en omstreken. Er waren maar weinig rensters die zin hadden om aan te vallen, wellicht ontmoedigd door het relatief hoge tempo in het peloton.

In de laatste kilometers zagen we nog enkele versnellingen, maar de sprintersploegen hadden de touwtjes stevig in handen, waardoor we ‘gewoon’ een massasprint kregen in de straten van Gennep. 

Kirsten Wild zat ideaal geplaatst, ging op het juiste moment aan, maar ze bleek niet opgewassen tegen de pure sprintsnelheid van haar jongere landgenoot Wiebes. De renster van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team zat eigenlijk iets te ver, maar wist door een ultieme versnelling nog redelijk overtuigend te winnen. 

Bron: Wielerflits.nladvertentie