RVB: verrast maar niet verbaasd over opstappen Seniorenpartij

De Ronde Venen - Ronde Venen Belang (RVB) is 'verrast maar niet verbaasd' over het opstappen van de Seniorenpartij uit de coalitie met CDA, D66 en VVD. Dit schrijft de partij in een reactie op haar website.

“Iedereen kon zien dat de samenwerking tussen de coalitiepartijen niet bepaalt soepel verliep. Bovendien ontbrak het de wethouder Becker aan concrete voorstellen en deed zij uitsluitend onderzoeken. Dat gebrek aan resultaten breekt elke wethouder een keer op, ongeacht de partij,” aldus fractievoorzitter Maarten van der Greft.

In hun persbericht verwijt de Seniorenpartij RVB achterkamertjespolitiek. RVB herkent zich hier totaal niet in. Van der Greft: “Ook wij hebben gezien dat de samenwerking tussen de Seniorenpartij en de andere coalitiepartijen uiterst moeizaam verliep. De laatste twee commissievergaderingen werd Seniorenpartij-wethouder Becker keihard aangepakt door het CDA en de VVD. De Seniorenpartij verwijt RVB achterkamertjespolitiek, ze hadden beter met hun eigen coalitiepartners in de voorkamer moeten samenwerken.”

Volgens de Seniorenpartij heeft RVB samen met het CDA en D66 voor een onwerkbare situatie gezorgd. “Wij voeren op de inhoud kritisch oppositie. Als het goed is is het goed en als het slecht is het slecht. De voorstellen van Seniorenpartij-wethouder Becker waren elke keer gewoon niet goed genoeg. Dit vonden niet alleen wij, maar telkens weer een wisselende meerderheid van verschillende partijen,” aldus Van der Greft.

RVB is benieuwd naar de reactie van de overgebleven coalitiepartijen na het opstappen van de Seniorenpartij.

Op de foto: RVB-fractievoorzitter Maarten van der Greft


advertentie