Expositie 'Stadhuis onder water' over Waterlinie in gemeentehuis

Mijdrecht - In het gemeentehuis is Mijdrecht is de komende weken de expositie 'Stadhuis onder water' over de Oude Hollandse Waterlinie te zien. 

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

Van donderdag 19 september jl. tot vrijdag 4 oktober a.s. is in het gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht de tentoonstelling ‘Stadhuis onder water’ te zien over de Oude Hollandse Waterlinie.

In deze gratis tentoonstelling van zeven informatiezuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt en een collectie objecten, wordt het verhaal verteld van de Oude Hollandse Waterlinie.

Kom tijdens kantoortijden langs bij het gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht en leer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.advertentie