Alzheimer Café Abcoude over 'Samen Dementievriendelijk'

Abcoude - Woensdag 25 september is er van 19:30 tot 21:00 uur het Alzheimer Café Abcoude in de Angstelborgh aan de Dorpszicht 22 in Abcoude . Het thema van deze avond is Samen
Dementievriendelijk.

De toegang is altijd gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Dementie verloopt in stappen. Het begint heel onschuldig en daarna wordt het stap voor stap moeilijker voor degenen die ermee te maken hebben. Dementie is vooral een sociale uitdaging. Hoe gaat de omgeving ermee om? Wat zijn de reacties van mensen in winkels, bij het gemeentehuis, in het openbaar vervoer en andere plekken in de openbare ruimte?

Dat zijn vragen die aan de orde zullen komen in dit Alzheimer Café. In een levendige setting gaan we, ondersteund door de online voorlichting van Samen Dementievriendelijk, in gesprek over al die zaken waar tegenaan gelopen wordt in het omgaan met dementie. Ook wordt gekeken waar en hoe men elkaar kan helpen met raad en advies.

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen uit De Ronde Venen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. Het café in Abcoude wordt iedere vierde woensdag van de oneven maanden gehouden.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie