Jayden (5) wint zijn droomslaapkamer bij Open Huis GroenWest

Regio - Afgelopen zaterdag opende GroenWest haar deuren om huurders een kijkje te geven in de wereld van de woningcorporatie. Verschillende afdelingen vertelden hoe zij zich inzetten voor
een prettige woning en woonomgeving. 

Om klokslag 10:00 uur werd het Open Huis geopend door directeur-bestuurder Karin Verdooren en de Woerdense wethouder Tymon de Weger. Samen met de aanwezige kinderen plantten zij een boom, waarna de wethouder met het doorknippen van het lint officieel de deuren opende.

Na de opening was het tijd om de winnaar van de wedstrijd ‘Ontwerp je droomslaapkamer’ te
selecteren. Bij deze ontwerpwedstrijd konden kinderen hun zelf geknutselde droomslaapkamer
winnen.

De jury, bestaande uit wethouder De Weger, directeur-bestuurder Karin Verdooren en Aad Kruys namens Huurdersvereniging Weidelanden, koos Jayden (5) uit Montfoort als winnaar. Zijn jungle-droomslaapkamer wordt binnenkort door GroenWest echt gebouwd. Jayden was erg blij:
“Binnenkort slaap ik echt in de jungle!”

Tijdens het Open Huis konden bezoekers leren hoe zij zelf hun woning duurzamer kunnen maken en konden ze zien hoe GroenWest zich inzet voor prettige wijken. In het speciale Pop-up museum nam een bijzondere tijdlijn de bezoekers mee op reis door de tijd en gaven foto’s en kasboeken uit de jaren ’30-‘40 een impressie van 100 jaar volkshuisvesting.

Bij de ontwikkeling van nieuwbouw konden bezoekers met een VR-bril ervaren welke innovatieve technieken er worden ingezet. Een van de bezoekers vertelde: “Ik vind het leuk om een keer bij GroenWest op kantoor te kijken. Ik wist niet dat een woningcorporatie zo veel verschillende dingen doet voor haar huurders.”

Het Open Huis, dat veel bezoekers trok, is onderdeel van het 100-jarig jubileum van GroenWest. Het jaar staat in het teken van ontmoeting en verbinding. Zo ging de corporatie eerder met een aantal huurders naar de dierentuin en trok ze met de Babbelbus het Groene Hart in voor een praatje.

Het jubileumjaar duurt nog tot 15 maart 2020. De komende maanden zullen nog een aantal activiteiten georganiseerd worden. Huurders van GroenWest kunnen deze activiteiten terugvinden in het eerstvolgende het bewonersblad en op www.groenwest.nl.


advertentie