Dorpsacademie viert Coming Out Day

Wilnis - Op vrijdagmiddag 11 oktober a.s. organiseert Stichting Dorpsacademie een feestelijke middag om Coming Out Day te vieren.

Al jaren zijn veel LGHBTI-jongeren graag geziene gasten bij de Dorpsacademie, men is er onder vrienden en vindt jou fantastisch zoals je bent. De Dorpsacademie is trots op haar LHBTI-jongeren en wil ook graag een veilige, gezellige plek voor hen zijn.

Iedereen is welkom vanaf 15:00 uur voor een virgincocktail en een beschuitje met regenboogmuisjes. Uiteraard zijn hetero’s ook welkom, mits ze natuurlijk wel LGHBTI-vriendelijk zijn. En dat is echt een voorwaarde!

Stichting Dorpsacademie is te vinden aan de Irenestraat 4a in Wilnis.

Behalve deze activiteit, doet Stichting Dorpsacademie meer. Zo vangt ze thuiszittende scholieren op. Jonge mensen vanaf twaalf die niet of nauwelijks naar school gaan omdat er bijvoorbeeld geen passend onderwijs voor hen is. De problematiek van de kinderen is uiteenlopend van aard, of het nu gaat over autisme, hoogbegaafdheid, pesten, psychische problemen als depressie of een problematische thuissituatie.

De uitkomst is vaak hetzelfde; een kind komt thuis te zitten, raakt nog verder in een isolement en dat trekt vaak een zware wissel op het hele gezin. De Dorpsacademie biedt structuur, leuke creatieve activiteiten en een gezellige omgeving, gericht op herstel en een toekomst. 

Dit alles op maat van de scholier en onder leiding van kunstenaars en artiesten met een pedagogische achtergrond.

Deze maand viert de Stichting haar 1-jarig bestaan. Ze kijkt terug op een fantastisch jaar waarin is gebleken dat verschillende jongeren aan het einde van het schooljaar klaar waren voor de volgende stap. Daar is Stichting Dorpsacademie ongelofelijk trots op.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je liever eerst even mailen, bellen, appen of chatten? Dan mag dat natuurlijk. Bel/app Jenneke op telefoonnummer 06 49 93 89 92 of mail haar via dorpsacademie@gmail.com. De Dorpsacademie vindt je op instagram op  @stichting_dorpsacademie

Meer weten over de activiteiten van Stichting Dorpsacademie? Kijk dan op
www.stichtingdorpsacademie.nl.


advertentie