Uitbundige viering 200 jaar Uithoorn

Uitbundige viering 200 jaar Uithoorn

Uithoorn - Op 1 oktober bestaat Uithoorn 200 jaar. Om dit te vieren is een uitgebreid programma opgesteld. 

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de grensbepaling tussen de provincies Holland en Utrecht aan de provincie Holland overgedragen. Na 1840 werd dit de provincie Noord-Holland. Dit historische moment vond dus 200 jaar geleden plaats. Daarom wordt er een jaar lang extra aandacht besteed aan dit heuglijke feit.

Op 1 oktober a.s. wordt vanaf 16:00 uur gestart met een Kunstestafette in het gemeentehuis. Op zaterdagmiddag 12 oktober is de feestelijke start met alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel.

“Eén jaar lang willen we extra aandacht besteden aan onze inwoners van de gemeente Uithoorn. Extra evenementen naast de reguliere evenementen, sport-, kunst- en cultuuractiviteiten kunnen worden georganiseerd door organisaties en inwoners”, aldus burgemeester Pieter Heiliegers. 

De feestelijke opening door burgemeester Pieter Heiliegers vindt om 13:00 uur plaats voor Het Rechthuis aan den Amstel en op het naastgelegen parkeerterrein De Schans. Graag nodigt de gemeente alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel uit om hierbij te zijn. Het belooft voor jong en oud een leuk evenement te worden. 

Gelijk daarna start een gevarieerd programma met muziek, zang en cultuur. Ook zijn er die middag speciaal activiteiten voor kinderen, bestaande uit sport, spel en games. Voor de allerkleinsten is er een springkussen. De complete middag wordt tussen de activiteiten door voorzien van muziek door Radio Rick FM.

Uiteraard is de toegang gratis en staat er een kopje koffie, thee of limonade klaar bij Het Rechthuis. 

Kijk voor meer informatie en het programma op www.uithoorn.nl.advertentie