Nieuwe voorzitter voor Stichting Zwembad Abcoude

Abcoude - De Stichting Zwembad Abcoude (SZA) krijgt een nieuwe voorzitter, meldt ze in haar nieuwsbrief.

Sinds 2011 trekt Corien van der Linden de kar van SZA. De start van de bouw van het Sporthuis Abcoude vindt zij het moment om haar verantwoordelijkheden en werkzaamheden af te ronden. Corien wil meer tijd en aandacht besteden aan onder andere haar eigenlijke werk, onderzoek- en advies in de culturele- en onderwijssector. 

De huidige secretaris van de SZA en mede-indiener van het Burgerinitiatief voor Het Sporthuis Abcoude, Ad Geerlings, neemt de spreekwoordelijke voorzittershamer voorlopig van Corien over. Ad is al ruim 20 jaar voorzitter van de Stichting Abcoude Sport (SAS) en sinds enkele jaren secretaris van de SZA. Die secretarisfunctie wordt overgenomen door Martien Stigter. Martien is al maanden op de achtergrond actief bij de SZA. 

Het bestuur bedankt Corien voor haar geweldige inzet. Gedurende bijna twintig jaar heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor de zwemsport in Abcoude en omgeving. Als vrijwilliger bij het voormalige Meerbad, als actieleider voor het behoud van dat Meerbad en als initiator van een nieuw zwembad en één van de drijvende krachten achter het Burgerinitiatief voor de bouw van Het Sporthuis Abcoude.

Naast Ad en Martien bestaat het bestuur van SZA nu uit Esther Grondijs - vice voorzitter, Willem Jan Ruizendaal - penningsmeester, Djoerd Postma - penningmeester, en Astrid Wintershoven - algemeen bestuurslid met onder meer communicatie en crowdfunding in haar portefeuille.

Op de foto: Corien van der Linden draagt de voorzittershamer over aan Ad Geerlings


advertentie