Herfstvakantie-activiteiten bij 'De Woudreus'

Wilnis - Tijdens de komende herfstvakantie worden in het NME-centrum 'De Woudreus' diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een Herfstfeest en een Nachtavontuur.

Voor het Herfstfeest zijn kinderen op dinsdag 22- en woensdag 23 oktober van harte welkom bij 'De Woudreus' om bijvoorbeeld van pompoenen een lampion te maken en om pompoensoep uit de vuurketel te eten. Ze kunnen ook meedoen aan de paddenstoelentocht, een suikerspin spinnen, of kastanjes boven een vuurtje poffen, en zich uitleven tijdens de 'Herfstkleuren Vindseltocht’. 

Deze activiteiten vinden plaats op dinsdag 22- en woensdag 23 oktober a.s. van 14:00 tot 16:00 uur. Leeftijd vanaf 4 jaar. Jongere broertjes of zusjes zijn (onder begeleiding) ook welkom. Vanaf 8 jaar mogen kinderen ook zonder ouders komen.

De kosten bedragen € 5 per deelnemend kind. Aanmelden is niet nodig.

Op zaterdag 26 oktober a.s. kunnen kinderen in De Ronde Venen tijdens het landelijke evenement ‘Nacht van de nacht’, om 19:00- en 20:00 uur bij het Speelwoud in Wilnis mee met de Nachtwachter. Kom kennismaken met de nachtverschijnselen in het Speelwoud.

Als ‘ervaringsdeskundige’ neemt de Nachtwachter het dagmens mee. Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het woud ondraaglijk begint te worden, heeft de nachtwachter wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Tijdens de tocht worden de kinderen ingewijd in de geheimen van de nacht. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemende kinderen weer bij af bij het startpunt en gaat hij vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. Rond een kampvuurtje kunnen de dagmensen nog even samen nagenieten en ervaringen uitwisselen.

Dit Nachtavontuur is geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 jaar en ouder. De start is bij het NME-Centrum 'De Woudreus'. 

De kosten bedragen € 5 per kind. Aanmelding uiterlijk 23 oktober a.s. via www.dewoudreus.nl.

Het NME-centrum 'De Woudreus' is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 28a (achter de Willisstee) in Wilnis.

Kijk voor meer informatie op www.dewoudreus.nl.advertentie