Komende zaterdag taxatieshow in Willisstee

Wilnis - In het kader van het 35-jarige bestaan van de historische vereniging De Proosdijlanden, is komende zaterdag, 19 oktober a.s., de theaterzaal van de Willisstee in Wilnis het decor voor een reeks taxaties van porselein en boeken.

De landelijk bekende taxateurs, Joseph Estié en Bas Hesselink, die beiden regelmatig te zien zijn in Tussen Kunst en Kitsch, beoordelen de waarde van meer dan honderd eerder aangemelde boeken, prenten of aardewerk van Rondeveense bewoners.

Bezoekers die objecten voor taxatie aangemeld hebben, kunnen zich melden tussen 12:30 en 13:30 uur in de Willistee.

De zaal van de Willisstee is vanaf 13:30 uur open voor publiek. Onder leiding van gastheer Erick Versloot beoordelen de heren Hesselink en Estié tussen 14:00 en 16:00 uur de vele aangeleverde objecten. Dit gebeurt op een podium, maar op een groot scherm ziet het publiek tevens in detail om wat voor materiaal het gaat.

De taxatieshow is gratis toegankelijk.  

Naast de taxatieshow presenteren ook de volgende werkgroepen van De Proosdijlanden, genealogie, monumenten, archeologie, documentatie en PR zich. In diverse stands leggen vrijwilligers van de historische verenging uit wat er aan regionale historie te beleven is.

De Vinkeveense beeldend kunstenares Laura Ruhé exposeert een aantal van haar creaties. Het geheel wordt omlijst met sfeervolle beelden en muziek.

De Willisstee is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis.


advertentie