Vermoorde Albanese politicus/zakenman het laatst in Abcoude gezien

Abcoude - In het opsporingsprogramma 'Bureau Hengeveld' op RTV Utrecht is afgelopen woensdag aandacht besteed aan de moord op de Albanese politicus en zakenman Festim Lato. In 'Bureau Hengeveld' was een reconstructie van zijn laatste uren te zien.

Het lichaam van Lato (43) dat afgelopen juli in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht werd gevonden, was in verschillende stukken gesneden. De man werd voor het laatst in leven gezien in een café in Abcoude. 

Op vrijdag 19 juli jl. troffen voorbijgangers in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht verschillende drijvende zakken aan. Daarin zat het in stukken gesneden lichaam van Festim Lato.

Het slachtoffer werd de maandag daarvoor voor het laatst in leven gezien in café De Eendracht in Abcoude. Daar had hij een zakelijke afspraak. Rond 12:15 uur stapte hij in een donkerblauwe auto met kenteken MGTF135 en reed hij het dorp uit. De bestuurder van die auto zegt Lato te hebben afgezet in Abcoude. Waar hij daarna naartoe ging, is een raadsel.

Die vrijdagmiddag werd het lichaam van Lato ontdekt in het Amsterdam-Rijnkanaal. Het stoffelijk overschot was in stukken gesneden en in meerdere vuilniszakken gestopt. Die dreven op verschillende plekken in het kanaal. De kleren en de spullen van Lato waren spoorloos.

Het slachtoffer was een kleurrijke persoonlijkheid. Hij was de zelfbenoemde president van Chameria, een naar onafhankelijkheid strevend gebied tussen Albanië en Griekenland. Na zijn dood bleek dat sommige mensen hem een oplichter noemden. Lato zou met zijn vlotte babbel veel mensen geld afhandig hebben gemaakt.

De politie wil graag mensen spreken die Lato hebben gezien op de dag van zijn verdwijning of die de drijvende zakken in het Amsterdam-Rijnkanaal al hebben gespot voor vrijdagmiddag. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Kijk HIER naar het item in 'Bureau Hengeveld'.  

Bron: RTV Utrecht Foto: still video


advertentie