3.500 leerlingen naar Techniek Driedaagse

Regio - Boren, timmeren, metselen en sleutelen. Meer dan 3.500 leerlingen uit de gemeenten De
Ronde Venen, Nieuwkoop, Uithoorn en Aalsmeer kunnen niet wachten om deze technische
vaardigheden in de praktijk te brengen op de Techniek Driedaagse.

Van 5 tot en met 7 november a.s. barst het grootse techniekfestijn weer los op het terrein van FN Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.

De Techniek Driedaagse wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Ieder jaar breidt het
festijn zich iets verder uit. “Wat dit jaar nieuw is, is dat we ook de regio Aalsmeer hebben
toegevoegd’’, vertelt projectleider Karin Wateler vol trots. “In drie dagen tijd verwelkomen we meer dan vijfendertighonderd leerlingen voor het volgen van technische workshops onder begeleiding van meer dan honderd technische medewerkers van bedrijven en vrijwilligers.’’

Omdat het aantal leerlingen gegroeid is, moest de Techniek Driedaagse ook groeien in het aanbod van technische workshops. “Daarom hebben we dit jaar een groots Recycleplein aan ons aanbod toegevoegd’’, vervolgt Wateler. “Hier ervaren de leerlingen hoe ze plastic afval – zoals een bekertje – als grondstof kunnen gebruiken om iets moois te maken met een 3D-printer.’’

Als opmaat naar de Techniek Driedaagse heeft TechNet Amstel & Venen een techniekwedstrijd
uitgeschreven. ‘Bouw een zelf bewegend vervoersmiddel’ luidt hiervan de opdracht. Meer dan 1.800 leerlingen uit de hele regio zijn al weken met deze opdracht aan de slag. Ze werken aan innovatieve creaties als een ‘vliegende boot’ en een ‘auto met ballonaandrijving’. 

Voor de vier voertuigen met de meest innovatieve techniek zijn prijzen beschikbaar.

Nieuwsgierig naar de bouwwerken? Tijdens de Open Avond op donderdag 7 november a.s. zijn alle creaties te bezichtigen. Bezoekers zijn die avond van 17:00 tot 20:30 uur van harte welkom in de loods van FN Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.


advertentie