Wiebes maakt kans op prijs; Groenewegen niet

Mijdrecht/Vinkeveen - Wielrenster Lorena Wiebes maakt tijdens het Wielergala kans op een talentenprijs. De Mijdrechtse sprintster, die Nederlands kampioen werd dit jaar, is genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee.

Wiebes is nog maar 20 jaar, maar won maar liefst 15 wedstrijden in 2019. Naast het NK won ze ook de wegwedstrijd op de Europese Spelen en meerdere koersen in de World Tour. Alleen Marianne Vos wist meer te winnen dan Wiebes.

Lorena's concurrentie bestaat uit Demi Vollering, veldrijdsters Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden en beloftenwielrenner Nils Eekhoff.

Bij de elite-mannen is geen plek ingeruimd voor het sprintkanon Dylan Groenewegen. Geen enkele wielrenner ter wereld won in 2019 meer dan deze recente inwoner van Vinkeveen, maar toch zit hij volgens de jury niet bij de beste zes wielrenners van Nederland. Ook zijn ritzege in de Tour de France was niet genoeg.

Mathieu van der Poel, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Mike Teunissen (allen wegwielrenners), Twan van Gendt (BMX) en Harrie Lavreysen (baanwielrennen) maken wel kans op de titel Wielrenner van het Jaar.

Het Wielergala is op 20 november in Den Bosch.

Bron: RTV Utrecht


advertentie