RVB vraagt mening inwoners over toekomst gemeentehuis

De Ronde Venen - Ronde Venen Belang (RVB) wil van de inwoners weten hoe zij denken over de toekomst van het gemeentehuis in Mijdrecht. Dat schrijft de lokale partij in een persbericht.

Donderdag 31 oktober wordt de Programmabegroting 2020 van de gemeente behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering. Voor komend jaar is de begroting sluitend, maar in de toekomst komt de gemeente ernstig geld tekort, schrijft RVB in haar persbericht.

Belangrijk onderwerp van discussie zal dan, volgens RVB, de toekomst van het gemeentehuis zijn. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Maar, schrijft RVB, 'Moet het gemeentehuis worden verbouwd of moet er nieuwbouw komen?' 

RVB vervolgt: 'Het is natuurlijk prachtig als de burgemeester en wethouders bezig zijn met het hijsen van vlaggen, het uitdelen van taarten en het zoeken naar kindertoppers. Maar als het gaat om zoiets belangrijks als het gemeentehuis, het huis van de gemeente, het huis van de democratie, het huis van onze inwoners dan weet het gemeentebestuur onze inwoners niet te vinden. Dan wordt er een bouwcommissie opgericht die in al hun wijsheid voor de inwoners beslist wat er moet gaan gebeuren.'

RVB vermeldt in haar persbericht overigens niet dat de betreffende bouwcommissie onder meer bestaat uit leden van alle gemeenteraadsfracties, dus ook van RVB.

RVB wil dat inwoners meedenken en meebeslissen over de toekomst van hun (gemeente)huis. Daarom kunnen inwoners via de Facebookpagina van RVB reageren, meepraten en meedenken over de toekomst van het gemeentehuis.

Vragen die RVB stelt zijn: Heb jij een mening over een eventuele verbouw van het huidige gemeentehuis? Wat vind je van nieuwbouw? Of moet het huidige gebouw verbouwd worden? Wat mag het de gemeente gaan kosten? Wat heb jij als inwoner er voor over?

Wat RVB betreft staan alle opties open. Het resultaat moet zijn: een  gemeentehuis met alle publieksfuncties bij elkaar. Het moet transparant, laagdrempelig en goed bereikbaar zijn voor iedereen. Kortom, een gemeentehuis waar, volgens RVB, 'onze burgers zich welkom voelen en goed geholpen worden.'

RVB zegt dat alle input die ze binnenkrijgt wordt meegenomen.

Kijk HIER naar een video van RVB waarin fractievoorzitter Maarten van der Greft een toelichting geeft.


advertentie