D66: 'Tijd voor woningbouw op Meijert-locatie'

Mijdrecht - D66 De Ronde Venen schrijft dat het tijd is geworden om op de Meijert-locatie in Mijdrecht woningen te bouwen.

Vier jaar geleden is de Meijert afgebrand. D66 vindt de locatie een uitstekende locatie om
woningbouw te realiseren. Er is, zo schrijft D66 'in onze gemeente een enorm tekort aan woningen. Hierdoor verlaten jongeren onze gemeente en vinden ouderen lastig een passende gelijkvloerse woning.'

De locatie van de Meijert biedt volgens D66 uitstekend plaats voor de bouw van starters- en
seniorenwoningen, dichtbij voorzieningen, zoals supermarkten en het park. Over deze locatie wordt nu al vier jaar gesproken.

D66-raadslid Cees van Uden wordt ongeduldig: “Wij begrijpen dat verschillende elementen in het plan vertraging geven; zoals de tennisverenigingen, de bibliotheek en het park de Meijert. Toch zien wij graag voortgang. D66 wil weten wat er nodig is om sneller te zorgen voor meer woningen voor jong en oud.”

Daarom vraagt D66 tijdens de komende commissievergadering wethouder Kroon naar de stand van zaken en agendeert D66 de voortgang van dit project in januari 2020, zodat de gemeenteraad door het college van B&W kan worden geïnformeerd over de voortgang.

Op de foto: D66-raadslid Cees van Uden kijkt naar Meijert-locatie


advertentie