Lezing over archeologische vondsten in Mijdrecht

Mijdrecht - In januari 2018 is in de oude dorpskern van Mijdrecht een archeologische opgraving uitgevoerd. Hierbij heeft de VUhbs, sinds 1997 het archeologisch opgravingsbedrijf van de Vrije Universiteit Amsterdam een aantal belangrijke vondsten gedaan. Deze vondsten dateren vanaf het begin van de Late Middeleeuwen tot in de Nieuwe Tijd. Het betreft de periode van ca. 1300 tot 1900.

Opgegraven zijn resten van woonhuizen, waterputten, beerputten, sloten en greppels. Ook zijn de resten van de oude molen aangetroffen, die hier tot in het midden van de vorige eeuw stond.

Ook zijn vondsten gedaan van aardewerk, natuursteen, dierlijk bot en metaal. Bovendien is een opmerkelijke vondst gedaan van zilveren munten.

Over deze vondsten zal de opgravingsleider Jan van Renswoude uitgebreid vertellen, direct na de algemene vergadering van de Historische Vereniging De Proosdijlanden.

Een en ander vindt plaats vanaf 20:00 uur op donderdag 21 november a.s. in de Oudheidkamer aan de  Croonstadtlaan 4a in Mijdrecht.

Kijk HIER naar het item dat wij over de archeologische vondsten maakten voor ons nieuwsprogramma Nieuwsronde.


advertentie