Record adoptie zonnepanelen Sporthuis Abcoude

Abcoude - Na de Beaufortlaan en de Voordijk, beide in Abcoude, hebben ook de bewoners van Koningsvaren in Abcoude een inzamelingsactie gehouden om Energizer van Het Sporthuis Abcoude te worden. Ze hebben hiervoor een recordbedrag opgehaald. Nienke Meek en Zwanette Tobi zijn er zelf nog een beetje beduusd van: “We hoopten op 3 panelen. Het werd het dubbele!”

Na een oproepje via de buurt-app en briefjes in de brievenbus buitelden de mensen over elkaar heen met enthousiaste reacties. “Deze actie had een heel leuk bijkomend voordeel. Ondanks de donkere dagen, spraken we elkaar en leerden we heel veel buurtgenoten kennen,” vertelt Zwanette. “Iedereen kon zelf een bedrag bepalen, maar we hadden met de buurt wel een minimumbedrag afgesproken,” legt Nienke uit. “We hebben iedereen ook een persoonlijk bericht met een Tikkie gestuurd.” De buurt geeft een prachtig signaal af met hun maatschappelijke- en duurzame bijdrage aan een klimaatvriendelijk Sporthuis.

Zwanette voegt toe dat er nog een reden is waarom de bewoners zo enthousiast meededen. “De vrijwilligers van het Sporthuis doen enorm hun best. Op deze manier kunnen wij onze steun en waardering uitspreken voor hun werk.” Nienke voegt toe: “Er zit zoveel potentie in voor het hele dorp. We roepen daarom iedereen op om ook een zonnepaneel te adopteren met hun buurt of club. Wie volgt?!”

Willem-Jan Ruizendaal, penningmeester van de Stichting Zwembad Abcoude, overhandigde de certificaten van de geadopteerde zonnepanelen. “We zijn dagelijks bezig met de realisatie van Het Sporthuis en ook aan de inrichting van het bedrijf Het Sporthuis Abcoude wordt al hard gewerkt. Daar komt veel bij kijken. Het doet ons goed te zien dat Het Sporthuis echt mét inwoners en ondernemers mogelijk wordt gemaakt en dat er nu al bijna 90 zonnepanelen zijn geadopteerd. Dank aan de bewoners van Koningsvaren en alle anderen die ook een zonnepaneel hebben geadopteerd of Het Sporthuis anderszins steunen.” 

Ook een zonnepaneel adopteren? Kijk dan op www.hetsporthuisabcoude.nl/steun-ons/zonnepaneel/.


advertentie