Definitieve namen voor parken en 'groene parels'

De Ronde Venen - Een aantal parken en, zoals de gemeente ze noemt, 'groene parels' hebben een definitieve officiële naam gekregen. Het zijn veelal de namen die in de volksmond gegeven zijn aan deze parken en stukjes groen.

’t Zwanenpark, het Hugo de Vriespark, het Hertenkamp of het Speelwoud. Iedereen in Vinkeveen, Abcoude, Mijdrecht en Wilnis kent deze parken of deze mooie stukjes groen (groene parels).

Officieel hadden de parken en parels geen naam. Daar heeft het college 12 november jl.  verandering in gebracht; door de parken en het groen officieel de naam te geven die door de
inwoners al jaren werd gebruikt. Mogelijk breidt zich dit in de toekomst verder uit. 

Het besluit is het gevolg van een oproep die Lijst 8 Kernen afgelopen juni in de gemeenteraadsvergadering deed om het park 'de Meijert' in Mijdrecht ook officieel die naam te geven. In een reactie daarop zegde wethouder Kiki Hagen toe te inventariseren of er nog meer parken of groen in de gemeente is dat officieel geen naam heeft maar in de volksmond wel.

Dat heeft een lijst met 15 namen opgeleverd. Wethouder Hagen: ,,Het zijn bijzondere stukjes groen in onze gemeente, die verdienen een naam. Niet alleen vanwege de duidelijkheid, ook omdat we met het geven van de naam erkennen wat de waarde van deze plekken is.’’

Naast de eerder genoemde namen zijn er nog 11 andere officieel vastgesteld. Klik op de link onder dit artikel om de lijst in te zien.

Op de foto: park 'de Meijert' in Mijdrecht


advertentie