Tim en Anouk wandelen € 2.000 bij elkaar tegen pesten

Wilnis - Tim en Anouk rondden afgelopen week hun wandeling van meer dan 1.100 kilometer door Nederland af. Zij wandelden vanaf 9 september jl. langs alle provinciehoofdsteden om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten.

Zij steunden met hun wandeling de organisaties MIND en Stichting Omgaan met Pesten en wilden hiermee meer openheid creëren over psychische problemen en de gevolgen van pesten. Hun tocht is geslaagd.

Mirelle Valentijn, voorzitter van de Stichting Omgaan met Pesten uit Wilnis, sprak hen toe op 9 september, voorafgaand aan de start van de wandeling en liep de afgelopen maanden meerdere kilometers met het duo mee. Afgelopen week maakte zij het eindbedrag aan donaties bekend:
€ 2.034.

Tim en Anouk ontmoetten elkaar in kliniek De Zwaluw & Enk in Ermelo, waar ze beiden in behandeling waren voor psychische problemen. Tim worstelde met PTSS, omdat hij vroeger veel gepest is en Anouk was in behandeling voor onder meer depressie en maakte buitensluiten mee.

De wandeling startte in Ermelo. Tim en Anouk wandelden door Gelderland, Limburg, Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland, om weer te eindigen in Gelderland. In iedere provincie hadden zij bijzondere ontmoetingen en ook interviews met regionale media over hun bijzondere wandeling.

Zo ontmoetten zij bijvoorbeeld in Den Haag staatssecretaris Blokhuis, en in Waalwijk liepen basisschoolleerlingen met hen mee tegen pesten. In Utrecht hadden ze een gesprek met de wethouder Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning, en presentatrice en schrijfster Hella van der Wijst liep met hen mee naar Hilversum

Tim en Anouk werkten al mee aan het ontwikkelen van een gratis lespakket voor scholen voor de Week tegen Pesten, waarvan er ruim 1.400 vanuit Stichting Omgaan met Pesten zijn verspreid. Maar zij wilden meer doen.

Tim: “Er rust helaas toch nog vaak een taboe op (praten over) pesten en psychische problemen. Sommige mensen denken dat de gevolgen wel meevallen. Of dat er iets bijzonders aan ons te zien is waardoor wij gepest zijn. Ook weten ze niet goed wat ze kunnen verwachten bij iemand die gepest is en mede daardoor psychische problemen heeft ontwikkeld die levenslang worden meegedragen. En niet onbelangrijk, we zijn ondanks psychische problemen gewoon normale mensen, die er normaal uitzien en prima kunnen functioneren".

Mirelle Valentijn vertelt: ”Wij zijn trots op Tim en Anouk. Samen met hen hebben wij de bewustwording rond de grote gevolgen van pesten opnieuw zien toenemen en daarmee jong en oud aangezet tot het zorgvuldig omgaan met elkaars grenzen. Het bedrag dat wij ontvangen aan donaties zetten wij in voor preventie, projecten en het verwerken van onderzoek.

Tim: “Anouk en ik vonden het zo belangrijk om deze wandeling te doen om meer aandacht te vragen voor pesten en psychische problemen. We vinden het belangrijk dat mensen praten over hun problemen en hulp zoeken als ze dat nodig hebben. We hadden echt niet verwacht dat we zoveel positieve reacties zouden krijgen en dat we zelfs op straat herkend zouden worden!

We hopen dat onze tocht eraan bijgedragen heeft dat de openheid en het begrip worden vergroot. Met het geld dat we opgehaald hebben helpen we MIND en Stichting Omgaan met Pesten hun goede werk voort te zetten voor mensen die ook te maken hebben met psychische problemen en pesten”.

Kijk op www.omgaanmetpesten.nl voor meer informatie over de Stichting Omgaan met Pesten uit Wilnis.


advertentie