Werkgroep Zorg voor Woerden naar Tweede Kamer

Regio - Leden van de werkgroep Zorg voor Woerden gaan komende dinsdagmiddag een petitie  over de verdwenen zorg in Woerden overhandigen aan woordvoerders Zorg van de Tweede Kamer. Hierbij worden ook de Zwartboekjes overhandigd.

Op dinsdag 19 november reizen enkele leden van de werkgroep ’s middags naar het Binnenhof in Den Haag. Zij gaan daar een petitie aanbieden over de verdwenen zorg in Woerden en nemen ook de Zwartboekjes over het verdwijnen van de zorg in Woerden mee. De Zwartboekjes zullen uitgedeeld worden aan de leden van de Tweede Kamer.

Sinds begin 2018 is er in Woerden en omgeving na 17:00 uur en in het weekeinde geen zorg meer aanwezig. De inwoners van Woerden en omstreken moeten voor deze zorg afreizen naar Leidsche Rijn. Dit zorgt voor veel problemen en mensen zijn hier boos om en vinden het “te gek voor woorden dat we niet meer voor zorg in Woerden terechtkunnen” .

De route van Woerden naar Leidsche Rijn loopt over de A12, de A2 en knooppunt Ouderijn. Uit een rapport van Rijkswaterstaat blijkt dit zeer filegevoelig te zijn. De rit naar Leidsche Rijn loopt qua tijd vaak ernstig uit.

Mensen zonder auto zijn nog slechter af. Het OV naar Leidsche Rijn is problematisch, en in het weekeinde en 's nacht zelfs onmogelijk. Mensen zijn dan afhankelijk van bijvoorbeeld een familielid of buren.

Wie dat niet heeft moet rekenen op taxikosten die kunnen oplopen tot € 150. Deze kosten worden nergens vergoed.

In de laatste gemeenteraadsvergadering van Woerden hebben enkele leden van de woongroep Reinaerde ingesproken en om hulp gevraagd om hun woongroep in stand te houden. De fracties van de raad hebben geholpen door een brief aan de Tweede Kamer op te stellen. Deze brief gaat ook mee met de Werkgroep Zorg voor Woerden naar Den Haag en zal daar dan ook overhandigd worden.

Het debat over de zorg in Nederland vindt een dag later plaats, op woensdag 20 november a.s. De commissieleden kunnen dan de info uit de petitie over de zorg in Woerden, het Zwartboek en de brief over de woongroep Reinaerde meenemen in hun debat over de zorg in Nederland.


advertentie