Kinderen en buurtbewoners planten minibos

Wilnis - Tientallen kinderen van basisschool Kids College, BSO Touwladder en BSO Kids & Co planten maandag 25 november a.s. een Tiny Forest (minibos) in Wilnis. Ze doen dit samen met wethouder Kiki Hagen, NME De Woudreus, IVN Natuureducatie en vrijwilligers.

Het minibos komt op het grasveld ter hoogte van Marktschipper 35 in Wilnis, naast kinderopvang Ministek.

Het minibos moet uitgroeien uit tot een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het wordt, volgens de gemeente, een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in het dorp. In het bos is een open plek (een buitenlokaal) waar kinderen straks leren over de Nederlandse natuur. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

De gemeente wil meer groen in de wijken, dicht bij de mensen. De Ronde Venen is eerder dit jaar door het IVN geselecteerd als één van de Tiny Forest-partnergemeenten van 2019. Gezamenlijk met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners worden dit jaar nog twee Tiny Forests in De Ronde Venen aangelegd.

Door verstedelijking, digitalisering en het drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden.


advertentie