Alzheimer Café Abcoude over 'het einde'

Abcoude - Woensdag 27 november a.s. is er van 19:30 tot 21:00 uur weer een Alzheimer Café in de Angstelborgh aan de Dorpszicht 22 in Abcoude.

Het thema van deze avond is misschien wel het moeilijkste onderwerp bij dementie, het onvermijdelijke einde. 

Dementie is een sluipende ziekte waarbij stapje voor stapje afscheid wordt genomen van degene die ons lief en dierbaar is. Dat voortdurend afscheid nemen van wat ooit vanzelf sprak roept steeds nieuwe vragen op. Dat vraagt veel van het incasseringsveanrmogen van alle betrokkenen.

Die kunnen dan ook alle informatie, steun en hulp goed gebruiken. Daarom komen deze avond dan ook de meeste prangende vragen aan de orde voor wanneer het onvermijdelijke einde in zicht komt, 

Ondersteund door een panel bestaande uit emeritus chirurg dokter D.J. Bakker, deskundige afscheid- en rouwverwerking Karin Smit en specialist in verlies en afscheid counseling Monique van Neutegem wordt in gesprek gegaan over al die dingen die aan de orde komen als er geen uitzicht meer is. In een serene en respectvolle sfeer zal worden ingegaan op vragen die bij de aanwezigen leven op gebieden als ethiek, levensovertuiging, spiritualiteit en waardig sterven.

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen uit De Ronde Venen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. Het café in Abcoude wordt iedere vierde woensdag van de oneven maanden gehouden.

Belangstellenden kunnen vanaf 19:00 uur binnenlopen. Het programma begint om 19:30 uur en is rond 21:00 uur afgelopen. De toegang is altijd gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie