Nieuwe dienstregeling Syntus: M-lijnen vervallen

De Ronde Venen - Op 15 december a.s. gaat in de provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in. Uit de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht blijkt dat met ingang van die datum de twee M-lijnen door Mijdrecht vervallen. Daarvoor in de plaats komt SyntusFlex.

Volgens Syntus is de bezetting van de lijnen M1 en M2 zeer laag, en daarom verdwijnen deze lijnen. In plaats hiervan voert Syntus SyntusFlex in. Dit is naar eigen zeggen een 'flexibel openbaar vervoersysteem'. 

SyntusFlex rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling. De route wordt bepaald op basis van de bestelde ritten door reizigers. Bij SyntusFlex kunnen reizigers vanuit de wijken tot een half uur van tevoren een rit boeken tussen verschillende flex haltes in Mijdrecht. Een rit boeken via SyntusFlex kan via de speciale SyntusFlex-website, of via de gratis app in de App Store en Google Play store, of telefonisch via telefoonnummer 088 – 033 1402 (lokaal tarief).

Verder wordt lijn 123, (Uithoorn -) Mijdrecht - Woerden, op weekdagen afgestemd op de scholierenlijnen die ook op dit traject rijden. De bus rijdt vaker in de spits en bij een aantal ritten worden extra bussen ingezet. Daarnaast begint en eindigt een aantal ritten in Uithoorn.

De route van lijn 120, Utrecht - Breukelen - Abcoude/Baambrugge - Amsterdam Zuidoost, wijzigt tussen Utrecht en Maarssen. De bus rijdt voortaan via de Burgemeester Norbruislaan, Marnixlaan en Vleutenseweg. In Maarssen wordt ook gestopt bij de halte Driesprong. De vertrektijden van de lijn wijzigen, waardoor de bussen volgens Syntus, beter op tijd kunnen rijden, met name tussen Loenen en Breukelen.

De nieuwe dienstregeling is goedgekeurd door de provincie Utrecht.

Foto: Daniel Bleumink


advertentie