VIOS TwirlPower naar Nederlandse Kampioenschappen

Mijdrecht - TwirlPower, de twirl-afdeling van Show- en Marchingband VIOS, sluit het seizoen 2019 op 14 en 15 december a.s. af met hun deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Twirl in Almere, schrijft VIOS in een persbericht.

Het afgelopen seizoen, dat liep vanaf maart dit jaar, is voor de leden van TwirlPower succesvol
verlopen. Naast optredens, zoals de seizoenspresentatie, het straattheater en zelfs een wedstrijd in Engeland, deed TwirlPower ook mee aan verschillende NBTA-wedstrijden door heel
Nederland. Dit met het doel zich te plaatsen voor die Nederlandse Kampioenschappen in
december.

Verschillende leden hebben bij die wedstrijden goed gescoord, want bij TwirlPower kun je niet alleen in een groep meedoen, maar eventueel ook als solist of duo. De solisten Femke Hoffmans
(1-baton en dance), Jedidja van Diemen (kidstwirl), Chelsey Viester (kidstwirl), Liza van der Linden
(duo twirl), Naomi van Zuylen (2-baton en duo twirl), Kelly Verschoor (1-baton en dance) en Sanne van der Kroef (1-baton en dance) hebben een goed seizoen neergezet.

Er waren voor sommige twirlsters promoties naar een hogere klasse en verschillende deelnames aan de voorronden van het NK. Team A deed het aan het begin van het seizoen al meteen goed, waardoor de plaatsingspunten voor het NK in maart al binnen waren. Bovendien heeft het gehele team deze hoge punten weten vast te houden.

Nu wordt hard gewerkt aan het NK in het Topsportcentrum Almere. Team A mag zaterdag 14 december a.s. de vloer op en gaat met 19 andere teams strijden om de titel. Naomi van Zuylen mag zondag 15 december a.s. de vloer op met haar 2-baton onderdeel om met 14 andere solisten de strijd aan te gaan om de titel. Na de voorronde van 16 november staat Naomi 7e in het klassement.

Na het NK gaat TwirlPower veel vol aan de gang. Er wordt een aangepast team A (18 jaar en
ouder) opgezet. Verder wordt gestart met een team D (5 tot 12 jaar). Ook zullen vele leden solistisch hun shows weer laten zien én start een nieuw onderdeel: 3-baton.

Zelf eens een keer komen kijken of twirlen ook iets voor jou is? Dan kan op de dinsdagavond. Van 17:00 tot 18:00 uur traint team D en van 20:00 tot 21:00 uur traint team A. Tussendoor trainen de solisten, die overigens ook op de zondagochtend kunnen trainen.

Bij voldoende belangstelling kan een team B (junioren vanaf 12 jaar) opgericht worden. Opgeven kan per e-mail via twirlster@vios-mijdrecht.nl of telefonisch bij trainster Petra op 06 38 40 26 45. Er mogen 4 gratis proeflessen worden gevolgd en je kunt al beginnen vanaf 5 jaar. 

Ook jongens zijn van harte welkom.


advertentie