DE-punten voor koffie voor Voedselbank

De Ronde Venen - De Lionsclubs zijn, na het grote succes van voorgaande jaren, landelijk in samenwerking met Douwe Egberts weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart. De laatste actie vorig jaar december leverde maar liefst 130.000 pakken koffie op voor de voedselbanken.

Ook in De Ronde Venen was massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om de DE-punten te doneren aan de Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn maar liefst 660.000 punten binnengehaald, goed voor 1.357 pakken koffie! Hiermee kon de Voedselbank 120 gezinnen voor ruim een half jaar van koffie voorzien.

Ook dit jaar willen de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen en Waverveen en Abcoude-Baambrugge weer hun steentje bijdragen om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in onze gemeente zijn helaas honderden personen afhankelijk van onze voedselbank.

Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen, waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere € 15 kan in de Derde Wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven!

DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud en vreemd geld kunnen vanaf 1 december jl. tot en met eind december worden ingeinleverd op de volgende adressen

in Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal
in Mijdrecht: Albert Heijn Leicester 13, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen Adelhof
in Wilnis: Jumbo, Van Soest Stoffen.

In Abcoude haalt de Lionsclub Abcoude-Baambrugge de waardepunten tevens huis aan huis op tijdens hun jaarlijkse snertactie op zaterdag 18 januari a.s.


advertentie