Breewel neemt Belgisch transportbedrijf over

Mijdrecht/Lochristi (BE) - Breewel Logistiek B.V. uit Mijdrecht neemt het in het Belgische Lochristi gevestigde transportbedrijf FTO over, meldt bloemenkrant.nl. FTO zal aan de Belgische hub van Breewel worden toegevoegd. De overname gaat in op 1 janari a.s. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

FTO, dat nu nog onderdeel uitmaakt van de Floré Groep, is eveneens gespecialiseerd in geconditioneerd en fijnmazig plantentransport. Bij het bedrijf werken, naast een team van planners en administratief personeel, meer dan 10 chauffeurs.

FTO wordt integraal door Breewel overgenomen. Deze overname is een nieuwe strategische stap voor Breewel in de uitbreiding van haar leidende positie in het planten-wegtransport voor de Franse en Belgische markt. Door de overname versterkt Breewel verder zijn distributiesterkte op Frankrijk.

Volgens Breewel is "FTO (...) een toonaangevend transportbedrijf in België, ligt in het centrum van één van de belangrijkste aanvoerplekken van Belgische aanbod, en werkt met goed opgeleide en professionele medewerkers. Hun activiteiten vormen een strategische aanvulling op het bestaande netwerk van Breewel; ten voordele van onze lokale en internationale klanten die we maximaal bedienen met dit uitgebreide transportaanbod." 

Door de bundeling van de krachten van Breewel en FTO kunnen aan Nederlandse en Belgische exportbedrijven nog betere transportoplossingen geboden worden.

"Als FTO zijn we blij ons te kunnen verbinden met een sterke speler, waardoor we continuïteit waarborgen zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. Onze klanten kunnen blijven rekenen op betrouwbare en kwaliteitsvolle leveringen. De mogelijkheden tot frequente leveringen per week worden groter. Deze samenwerking is voor beide partijen een win."

De activiteiten zullen op de huidige locatie in Lochristi worden voortgezet. Bovendien zal Breewel een deel van zijn overslag- en bundelingscapaciteit organiseren op deze locatie. Daardoor wordt deze verder versterkt als logistieke en regionale hub.

Bron: Bloemenkrant.nl Foto: FTO


advertentie