Kerstconcert met het Bätz-orgel in de Janskerk

Mijdrecht - Op dinsdag 24 december a.s. zal, onder de titel ‘Kerstklanken in de morgen’, weer het traditionele kerstconcert in de Janskerk in Mijdrecht plaatsvinden. Dit kerstconcert wordt aangeboden door de concertcommissie Bätz-orgel Janskerk Mijdrecht.

Wim de Penning die als organist verbonden is aan de PKN-gemeente van Mijdrecht, zal dan het monumentale Bätz-orgel bespelen. Hij improviseert over verschillende kerstliederen en zal het zingen van overbekende kerstliederen begeleiden.

‘Kerstklanken in de morgen’ wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Dit jaar is voor de tweede keer de medewerking verkregen van de vocal groep “Orpheus”. Deze groep uit de OekraÏne is al meerdere keren in Mijdrecht geweest en de organisatie prijst zich heel gelukkig dat de groep hier opnieuw aanwezig kan zijn.

Dit jaar wordt dit concert mede opgeluisterd door de klanken van de dwarsfluit, bespeeld door Suzanne Arends. Zij zal ook in combinatie met het orgel bekende kerstliederen ten gehore brengen.

De aanvang van het concert is 11:00 uur. Vanaf 10:00 uur krijgen de bezoekers een kopje koffie of thee met kerstbrood aangeboden.

De toegang is gratis, maar voor de bestrijding van de onkosten wordt een collecte aan de uitgang gehouden.


advertentie