Zoek uw voorouders

Regio - Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) verzorgt vanaf 29 januari a.s. een cursus stamboomonderzoek.

Mede door het succes van een televisieprogramma als Verborgen Verleden is de interesse voor het zoeken naar voorouders de laatste jaren ontzettend toegenomen. Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om thuis vanuit de luie stoel te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie is te vinden op het internet.

Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar een overzichtelijke stamboom van?

Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven. Stap voor stap zal docent Sander Wegereef uitleggen hoe men kan zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, en ook in een aantal belangrijke internetportals. Het RHCVV beschikt over veel interessante bronnen die u kunt gebruiken bij uw stamboomonderzoek.

Heeft u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u! Tijdens de avonden wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek en door de verschillende bronnen. U gaat ook vóóral zelf aan de slag met uw onderzoek. Tijdens alle avonden is ruimte om zelf onderzoek te doen, waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat. 

Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat ook met veel digitale bronnen aan de slag wordt gegaan, is er toegang tot  informatie in het hele land. De cursus wordt op de laatste avond afgesloten met een rondleiding door het archiefdepot.

De cursusdata zijn op de woensdagen 29 januari, 5, 12, 19 februari en 4 maart (ivm voorjaarsvakantie is er geen les op 26 februari). Een cursusvond duurt van 19:00 tot 21:00 uur. De cursus wordt gegeven in de studiezaal van het RHCVV aan de Schepersweg 6e in Breukelen.

Deelnemers:  minimaal 7, maximaal 15. 

Aanmelden voor de cursus kan per e-mail via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl.advertentie