Hotel Mijdrecht 100ste deelnemer Beroepenfeest

Mijdrecht - Voor de tweede editie van Veen en Amstelland On Stage hebben zich al 100 beroepsbeoefenaars aangemeld. De 100ste was Hotel Mijdrecht Marickenland. Eigenaar Gerard de Vries werd door projectleider Karin Wateler verrast met een slagroomtaart om hem te bedanken voor zijn aanmelding voor het Beroepenfeest op 3 maart 2020 en de Doe Dag op 17 maart 2020. “Het is maar goed dat ik ons hotel deze week heb aangemeld’’, reageert hij lachend.

Gerard de Vries was ook bij de eerste editie van Veen en Amstelland On Stage betrokken. “Tijdens het vorige Beroepenfeest hebben we met 20 leerlingen een match gemaakt om hen tijdens de Doe Dag kennis te laten maken met de beroepen in ons hotel’’, vertelt hij.

“Wij hebben ontzettend veel mogelijkheden; van hotelmanager, medewerker bediening, receptionist, kok tot aan medewerker housekeeping. Tijdens de Doe Dag hebben de leerlingen geholpen met badkamers schoonmaken, bedden opmaken, tafels indekken en namen ze een kijkje in de keuken. Wij vinden het heel leuk om weer mee te doen. De leerlingen van nu zijn de medewerkers van de toekomst.’’

Tijdens het Beroepenfeest krijgen meer dan 200 beroepsbeoefenaars de kans zich te presenteren aan ruim 800 vmbo-leerlingen van het VeenLanden College, het Vakcollege Thamen, de Praktijkschool Uithoorn en de Wellant Westplas mavo. In korte kennismakingsgesprekken kunnen de leerlingen vragen stellen en vertellen de beroepsbeoefenaars over hun werkdag.

Klikt het? Dan worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag, waarop de leerlingen een ochtend of een middag een actief bezoek brengen aan het bedrijf. Wellicht ontstaat hier wel een leuke klik met een toekomstige stagiair.

Deelname is kosteloos. Alle beroepen zijn welkom. Aanmelden kan via de website www.veenenamstellandonstage.nl. Aanmelden via deze website is essentieel; dan zien leerlingen dat u meedoet en kunnen ze zich goed voorbereiden op deze ontmoeting.

Neem voor vragen per e-mail contact op via mail@veenenamstellandonstage.nl.

Op de foto: Gerard de Vries van Hotel Mijdrecht wint taart als 100ste deelnemer aan Veen en Amstelland On Stage


advertentie