Alzheimer Café Vinkeveen over 'vrijheid en veiligheid'

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen opent woensdag 8 januari a.s. weer zijn deuren in Zorgcentrum Zuiderhof. Gastspreker deze avond is Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg.

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen, vaak onbedoeld, gevaren en dilemma’s toe, met vrijheidsbeperking tot gevolg.

Maar wat als iemand dreigt te vallen, te verdwalen of zich niet (wil) laten verzorgen? De hele nacht onrustig is of dag en nacht omkeert? Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden?

Kant en klare oplossingen zijn er meestal niet. Zorgverleners kunnen wel samen met de cliënt en diens naasten op zoek gaan: wat is het probleem precies, welke oplossingsmogelijkheden zijn er daarvoor, welke oplossing zou op dit moment de beste levenskwaliteit bieden en kan iedereen zich daarin vinden? 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u met ons van gedachten wisselen, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie