Lorena Wiebes Nederlands kampioen Scratch

Alkmaar/Mijdrecht - Lorena Wiebes is in Alkmaar Nederlands kampioen Scratch geworden, schrijft 1Limburg op haar website.

Bij scratch rijden de renners een beperkt aantal rondes. De eerste renner die daarna over de streep komt, is de winnaar. Scratchraces zijn meestal vrij kort, bijvoorbeeld 20-30 ronden, maar kunnen ook langer zijn.

Wiebes moest in de wedstrijd een aantal keren een gat dichten en wilde per se winnen. De uit Mijdrecht afkomstige renster versloeg in de sprint Nina Kessler.

De 20-jarige Wiebes rijdt voor het Parkhotel Valkenburg Cycling Team, maar stond in Alkmaar in het shirt van haar club De Volharding aan de start. Het wielertalent heeft namelijk een conflict met de Limburgse wielerploeg en wil daar vertrekken.

Wiebes rijdt deze winter een aantal baanwedstrijden en enkele veldritten als voorbereiding op het wegseizoen. Zij heeft aanbiedingen van een aantal WorldTour-teams, maar Parkhotel Valkenburg weigert haar te laten gaan.

Lorena wil graag een stap hogerop zetten en weigert nog langer uit te komen voor de Limburgse formatie. Op de foto bij dit artikel draagt Lorena Wiebes nog het shirt van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team.

Bron: 1Limburg


advertentie