Seniorenpartij: 'vertrek Janmaat volkomen onverwacht'

De Ronde Venen - Naar aanleiding van de overstap van het Seniorenpartij-raadslid Yvette Janmaat naar de CDA-fractie in de Rondeveense gemeenteraad heeft het bestuur van de Seniorenpartij in een persbericht gereageerd op deze overstap.

De Seniorenpartij schrijft in het persbericht dat Janmaat tijdens gesprekken in december over de toekomst van de partij haar loyaliteit naar de partij uitgesproken. Op Oudejaarsavond echter liet Janmaat de fractie en het bestuur van de Seniorenpartij via de mail weten, dat zij de partij gaat verlaten en haar zetel meeneemt.

Janmaat geeft aan dat zij zich niet meer thuisvoelt bij de Seniorenpartij, omdat de gang van zaken en de keuzes binnen de partij niet langer overeen komen met haar waarden en normen en dat zij zich beter thuisvoelt bij het CDA. 

De Seniorenpartij betreurt ten zeerste dat Yvette Janmaat haar zetel meeneemt naar het CDA. Zij heeft tijdens de verkiezingen niet voldoende stemmen behaald om een eigen zetel op te eisen.

De Seniorenpartij is blij dat Janmaat zich blijft inspannen voor de ouderen. Voor dit doel is, volgens het persbericht, de Seniorenpartij opgericht en vanzelfsprekend blijft de partij daar ook volop mee bezig.


advertentie