Gemeente verstrekt weer startersleningen

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen kan ook in het nieuwe jaar weer startersleningen verstrekken. De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid op een verantwoorde manier net dat beetje extra geld te lenen dat nodig is om de volledige koopsom van een woning te financieren. 

Een starterslening is een tweede hypotheek die je afsluit voor de koop van je woning. Naast de
starterslening sluit je dus ook een gewone hypotheek af bij een bank. De starterslening heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. Bij de starterslening staat de rente voor 15 jaar vast. De eerste 3 jaar van de starterslening zijn rente- en aflossingsvrij.

Enkele voorwaarden van de starterslening zijn per 1 januari jl. versoepeld. De maximale aankoopsom van de woning is verhoogd van € 265.000 naar € 310.000 (Nationale Hypotheek Garantie-grens). Verder is de maximum-leeftijd voor het aanvragen van een starterslening verhoogd van 35 naar 40 jaar. Tenslotte is de inschrijfduur gewijzigd.

Voor 1 januari jl. moest men in de afgelopen 10 jaar minimaal 4 jaar ingeschreven staan bij de gemeente De Ronde Venen. Vanaf 1 januari jl. moet men 1 jaar woonachtig zijn in- of 10 jaar gewoond hebben in De Ronde Venen.

De gemeente heeft een fonds van waaruit de leningen worden uitgegeven. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) beheert dit fonds. Doe je bij de gemeente een aanvraag voor een starterslening en voldoe je aan de gestelde voorwaarden? Dan voert
SVn een financiële toets uit en bepaalt daarmee de hoogte van de lening.

Voor het komende jaar is er ruimte voor leningen. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. 

Kijk voor meer informatie over de starterslening en een overzicht van alle gestelde voorwaarden op www.svn.nl.

Neem voor meer informatie over hoe je in aanmerking komt of voor het opvragen van een aanvraagformulier telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum van De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 29 16 16 of per e-mail via wonen@derondevenen.nl.


advertentie