Fort Abcoude krijgt tijdelijk pop-up restaurant

Abcoude - Van 13 februari tot en met 8 maart a.s. bezet pop-up restaurant SterkWater het Fort bij Abcoude, het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam.

SterkWater strijkt in een jaar tijd op vier forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam neer. De historie van de vier forten wordt verteld in gerechten, verhalen en door middel van live muziek. Beleef tijdens een avond SterkWater de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De historie van de vier forten wordt verteld in gerechten, verhalen en door middel van live muziek.

SterkWater vertelt het verhaal van cultureel erfgoed. Na een succesvolle eerste editie op Fort Lunet II met duizend gasten, volgt nu van 13 februari tot en met 8 maart 2020 op het Fort bij Abcoude een nieuwe reeks diners vol met beleving.

Gasten ontdekken tijdens het diner het kruitmagazijn, de waterkelder en slaapvertrekken van de soldaten. SterkWater neemt haar gasten mee op ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige bewoners van het fort. Het fort dateert uit 1885 en wordt onderhouden door Natuurmonumenten. Het rijksmonument staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

SterkWater laat haar gasten de unieke Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam beleven en proeven. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, elk gerecht vertelt een verhaal over Fort bij Abcoude.

Het pop-up restaurant verbindt gasten met elkaar en vertelt volop verhalen. De bediening en keuken wordt verzorgd door The Colour Kitchen on Tour. Dit initiatief biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw.

Kijk voor meer informatie, data en prijzen van SterkWater op www.sterkwater.nl. Hier kan ook gereserveerd worden. 


advertentie