Automaatje zoekt planner in De Ronde Venen

De Ronde Venen - ANWB AutoMaatje De Ronde Venen is een vervoersservice voor- en door eigen inwoners. Vrijwillige chauffeurs vervoeren minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming. Dat kan zijn het ziekenhuis, de fysiotherapeut of de dokter, maar ook de kapper, of een bezoekje afleggen of gezellig winkelen behoort tot de mogelijkheden. De chauffeurs rijden met hun eigen auto.

Deelnemers nemen (minimaal) twee dagen voor de benodigde rit contact op met het Servicepunt om hun verzoek voor een rit door te geven. Er zijn 45 vrijwillige chauffeurs in De Ronde Venen die voor ANWB AutoMaatje rijden.

Het lukt dus meestal wel om een verzoek te honoreren, maar soms kost het veel (telefoon)tijd om een chauffeur te vinden. Die tijd heeft men echter niet bij het Servicepunt, en daarom zijn ze op zoek naar vrijwillige rittenplanners die deze taak op zich kunnen nemen.

De rittenplanner haalt uit de computer een lijstje met aangevraagde ritten, en zoekt daar met behulp van het softwaresysteem een geschikte chauffeur bij. Als de match gemaakt is, wordt de klant hiervan op de hoogte gesteld, zodat men weet wie de chauffeur zal zijn voor die rit. De chauffeur krijgt een bevestiging van de rit via de mail.

Het spreekt vanzelf dat u wordt ingewerkt als u besluit om deze dankbare taak op u te nemen. Overigens zijn ook chauffeurs, met name in Vinkeveen en Abcoude, nog welkom.

Hebt u interesse, neem dan contact op met Liesbeth Boswijk van Tympaan-De Baat, op telefoonnummer (0294) 284 824 of per e-mail via l.boswijk@stdb.nl.


advertentie