Wilnis Klopt wordt een vereniging

Wilnis - De dorpsraad van Wilnis, Wilnis Klopt, wordt een vereniging met leden. Het bestuur van Wilnis Klopt heeft hiervoor gekozen om zich 'nog beter te kunnen profileren en nog beter met de bewoners te kunnen reflecteren'.  

Inwoners van Wilnis kunnen allemaal lid worden van de vereniging en zo invloed uitoefenen op het werk van Wilnis Klopt. Wilnis Klopt is er voor alle inwoners van Wilnis, onafhankelijk, vrij van politieke of religieuze voorkeuren. Het gaat om algemene verbeteringen en wensen van de bewoners in Wilnis. Wilnis Klopt is geen protest- of actieclub, maar, zo schrijft het bestuur van Wilnis Klopt 'altijd actief in het belang van alle Wilnissers'.

Zo heeft Wilnis Klopt o.a. bijgedragen aan het behoud van het wandelpad langs de vaart, aan de aanleg van het fietspad tussen de Wilnisse Zuwe en de N212, heeft ze een avond georganiseerd over de ontsluitingen in De Maricken, is bijgedragen aan de aanleg van een brug tussen de Van Damlaan en de spoordijk en heeft ze initiatief genomen tot collectieve aankoop van zonnepanelen in het dorp.

De overheid heeft het altijd over draagvlak: ‘Hoeveel mensen staan er achter jullie?’ Met het opzetten van de vereniging met leden wil Wilnis Klopt dat draagvlak vergroten.

Aanmelden als lid van de vereniging kan op www.wilnisklopt.nl. Het lidmaatschap van de vereniging kost € 6 p.p. per jaar of € 11 per jaar voor een gezin. Leden die hun lidmaatschap door middel van een automatische incasso betalen, krijgen een korting van € 1.

Het startschot van de vereniging vindt plaats op zaterdag 15 februari a.s. in de Willistee tijdens het door Wilnis Klopt georganiseerde Winterfeest. Het bestuur van Wilnis Klopt vindt dat 'een mooi moment om met elkaar van gedachten te wisselen, een mooi moment om verder te gaan met waar we mee begonnen zijn: een leefbaar en sterk dorp voor iedereen!'


advertentie