Inspiratieavond natuurbeleving voor ouders

De Ronde Venen - Donderdag 30 januari a.s. organiseert Ouders Lokaal in samenwerking met het NME een inspiratieavond voor ouders over buiten spelen en natuurbeleving voor (jonge) kinderen.

Allerlei onderzoeken wijzen uit hoe belangrijk buiten spelen en natuurervaringen opdoen zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Daarom kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in contact te brengen met de natuur en ze te laten ervaren dat buiten zijn en spelen fijn is.

Maar het blijkt dat er steeds minder kinderen buiten spelen. Vaak hebben ouders het te druk of ze weten niet wat ze precies buiten met hun kinderen kunnen doen.

Voor deze inspiratieavond is Ineke Bams uitgenodigd, die jarenlange ervaring heeft met natuurbeleving en met groene kinderopvang. Tijdens de avond zal zij ingaan op het belang van natuur en buiten spelen. Ook komt aan de orde hoe je het beste met eventuele risico’s om kunt gaan. Er zullen verder veel praktische en leuke tips gegeven worden.

Deelname aan de inspiratieavond is gratis na (verplichte) aanmelding. De avond is mogelijk dankzij een bijdrage vanuit het provinciale project ‘Groen doet goed’.

De avond op 30 januari duurt van 20:00 tot 21:30 uur en vindt plaats in NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a te Wilnis.

Aanmelden kan op www.derondevenen.ouderslokaal.nl


advertentie