IVN-vogelexcursie naar Huizerpier en Wolfskamer

De Ronde Venen - Op zaterdag 1 februari a.s. organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een vogelexcursie naar de Huizerpier en de Wolfskamer.

Er wordt een bezoek gebracht aan de westelijke pier van het voormalige vissersdorp Huizen. Deze pier mondt uit in het Gooimeer en is onderdeel van de Randmeren. Aan de westzijde bevinden zich enkele eilandjes als een soort vooroever.

Deze, met lage vegetatie begroeide eilandjes, bieden voedsel en beschutting voor de vele overwinterende vogelsoorten die 's winters op de Randmeren te vinden zijn, zoals dodaarzen, pijlstaarten, ijsvogels en regelmatig ook kleine zwanen. Aan het einde van de pier is er een vergezicht over het Gooimeer. 

Daarna gaat de excursie naar de nabijgelegen Wolfskamer. Dit stuk bos grenst, via een breed stuk rietland aan het Gooimeer. Hier zijn ook typische bossoorten, zoals goudhaantjes staartmezen en goudvinken te vinden.

Trek passende kleding aan, neem lunch voor onderweg en een verrekijker mee.

Verzamelen is op de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Het vertrek is om 08:30 uur per auto, meerijden is mogelijk. De terugkomst wordt verwacht rond 15:00 uur.

Aan de deelname aan deze vogelexcursie zijn geen kosten verbonden, met uitzondering van een eventuele vergoeding van autokosten in overleg met de bestuurder.

Aanmelden is niet niet nodig.

Meer informatie: ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn, of bij excursieleider Roy de Dood op telefoonnummer 06 23 55 95 28.


advertentie