4 februari a.s. Wereldkankerdag

De Ronde Venen - Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waarmee een op de drie Nederlanders in zijn of haar leven wordt geconfronteerd.

Met de slogan ‘Kanker zet je wereld op zijn kop’ wordt aandacht gevraagd voor kanker en de
gevolgen van deze ziekte. Op de website www.wereldkankerdag.nl staan alle activiteiten die georganiseerd worden rond Wereldkankerdag.

Inloophuis 't Anker organiseert in het kader van Wereldkankerdag de volgende activiteiten:

• Op zaterdag 1 februari a.s. delen vrijwilligers van 11:00 tot 13:00 uur Wereldkankerdagbloemen uit aan het winkelend publiek in De Passage in Mijdrecht.

De Wereldkankerdagbloem symboliseert liefde, kracht, erkenning en respect, en is bedoeld om mensen die met kanker geconfronteerd zijn een hart onder de riem te steken. Mensen die zelf ziek zijn of zijn geweest of die verdriet hebben om een overleden dierbare. De bloem kan ook worden (door)gegeven als teken van dank en respect voor mensen die zorgen voor een familielid, vriend of kennis met kanker.

• Op Wereldkankerdag, dinsdag 4 februari a.s. is Inloophuis 't Anker aan de Karekiet 49 in Mijdrecht van 20:00 tot 21: 30 uur geopend voor iedereen die graag wil weten wat een
inloophuis te bieden heeft.

Midden in het Groene Hart biedt Inloophuis ’t Anker een ontmoetingsplaats aan iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. Een ankerplaats, waar mensen kunnen zijn zoals ze zijn. Waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Waar je kunt praten met mensen die ècht begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten.

Inloophuis 't Anker staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun.

Kijk voor meer informatie over Inloophuis ’t Anker op www.inloophuishetanker.nl.

Dit jaar ligt de focus op het zoveel mogelijk samen optrekken in de regio: ziekenhuizen, eerstelijns zorgaanbieders, inloophuizen en andere partijen. Door de krachten te bundelen vindt de patiënt sneller zijn of haar weg naar de juiste zorg op het juiste moment.

Daphne de Roode Netwerkcoördinator & Ketenmanager Palliatieve zorg bij Isala vertelt waarom formele en informele zorg elkaar zouden moeten versterken: "Er is in het ziekenhuis simpelweg geen tijd om mensen voldoende te steunen hoe om te gaan met kanker. Daar is uiteraard wel behoefte aan. Denk aan ontmoetingen met anderen, informatie en ontspanningsmogelijkheden." 

Bij de foto: het logo van Inloophuis 't Anker staat ondersteboven gezien de slogan van Wereldkankerdag: Kanker zet je wereld op zijn kop.


advertentie