Workshop 'Toeristische arrangementen'

Regio - Op maandag 27 januari jl. hield de gemeente Uithoorn een workshop ‘Toeristische
arrangementen’ voor ondernemers uit de gemeenten Uithoorn, Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen.

De workshop, die plaatsvond in Sjiek aan de Amstel, werd gegeven door Amsterdam & Partners, het marketingbureau van Amsterdam. Het bureau was uitgenodigd door de gemeente Uithoorn, samen met de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen.

In zijn welkomstwoord benadrukte wethouder Hazen dat Amsterdam & Partners een belangrijke partner is bij het trekken van nieuw publiek, maar dar ze daarin geen leidende rol zal spelen. “Voor de toeristische sector is het belangrijk dat Uithoorn samenwerkt met haar buurgemeenten. Ik roep alle ondernemers op hun aanbod samen te brengen in toeristische arrangementen voor gemeente en regio.”

Boudewijn Bokdam van Amsterdam & Partners gaf een presentatie over het samenstellen van arrangementen. Daarna gingen de enthousiaste ondernemers in verschillende themagroepen aan de slag, ondersteund door specialisten van de gemeenten. Ze presenteerden een aantal inspirerende en originele ideeën voor toeristische arrangementen.

Aan het eind van de workshop kregen de ondernemers als opdracht mee hun arrangementen verder uit te denken en in de markt te zetten. Zoals wethouder Hazen in zijn inleiding aangaf, zijn andere ondernemers van harte uitgenodigd zich hierbij aan te sluiten, of om samen te werken aan eigen arrangementen.


advertentie