Alzheimer Café over wensen rond levenseinde

Vinkeveen - Het Alzheimer Café Vinkeveen opent weer zijn deuren op woensdag 12 februari a.s. in Zorgcentrum Zuiderhof. Gastspreker deze avond is Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde, filosoof en werkzaam bij het Expertisecentrum Euthanasie.  

Het Alzheimer Café behandelt deze avond een lastig, maar belangrijk onderwerp. Rondom euthanasie en dementie spelen vele dilemma’s, zowel bij zorgprofessionals, mantelzorgers en mensen met dementie zelf.

Hoe bepaal je of je ouder of partner met dementie ondraaglijk of uitzichtloos lijdt en kun je dit vooraf op een goede manier vastleggen? Wat is ervoor nodig om een zorgvuldige uitvoering van euthanasie te waarborgen?

Deze vragen eisen weloverwogen antwoorden en professionele ondersteuning. Deze ondersteuning begint bij het leven met de ziekte dementie en alle vragen die hierbij komen kijken.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u met aanwezigen van gedachten wisselen, dan bent u van
harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. 

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie