Komende zondag PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen

Vinkeveen - Aanstaande zondag 16 februari a.s. organiseert Toer Trimclub De Merel de 42e editie van de PK Sport Bosdijkloop. Peter Kinkel van hoofdsponsor PK Sport uit Vinkeveen geeft het
startschot voor alle afstanden.

Lopers kunnen kiezen uit het hoofdnummer van de Bosdijkloop: een halve marathon (deelname
vanaf 16 jaar), een 10-kilometerloop en een 5-kilometerloop. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een Kids Run van 1 kilometer.

De halve marathon en de 10-kilometerloop voeren de lopers door het buitengebied van Vinkeveen, terwijl de 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen gaat. Kijk voor routekaarten op www.ttcdemerel.nl.

Zowel wedstrijdlopers als recreanten zijn van harte welkom. Start en finish zijn op de brug voor sporthal De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen.

De Boei is voorzien van kleedruimten, douches, toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, tasseninname, een EHBO-post en een foyer met horeca-faciliteiten.

Het doorgaande verkeer op zondag kan hinder ondervinden tussen 10:00 en 14:30 uur op de Kerklaan-Roerdompstraat-Plevierenlaan en tussen 12:00 en 14:00 uur op de Demmerik. De
Roerdompstraat (start- en finishlocatie) is van 10:00 tot 14:30 uur voor alle verkeer afgesloten.

De buslijnen 126 en 130 zullen tot 14:30 uur rijden via de N212, de N201, de afrit Vinkeveen nemen en dan via de bushalte bij het viaduct de route verder vervolgen.

Parkeermogelijkheden zijn er vanaf de N201 op het Kloosterplein (Herenweg) en achter sporthal De Boei (Tuinderslaantje) en vanaf de N212 bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan).

Inschrijven kan in sporthal De Boei vanaf 10:00 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Het
inschrijfgeld bedraagt voor de 5 kilometer € 6 en voor de 10 kilometer en de halve marathon € 8. Er kan alleen contant worden betaald, pinnen is niet mogelijk. Deelname aan de Kids Run is gratis.

De start van de 1 kilometer Kids Run is om 11:30 uur, die van de halve marathon is om 12:00 uur, die van de 10 kilometer is om 12.10 uur en die van de 5 kilometer om 12:20 uur, alle op de brug voor De Boei.

De kilometerpunten bij alle afstanden worden met km-borden aangegeven. Op de 10 kilometer en halve marathon zijn er voorrijders op de fiets voor de eerste dame/heer. De parcoursen van alle afstanden zijn onveranderd, behalve het parcours van de halve marathon, dat dit jaar via de Uitweg van Portengen over de paden door het mooie recreatiegebied de Bosdijk loopt.

Elke deelnemer ontvangt een tijdregistratiechip, die na de finish door vrijwilligers wordt ingenomen.

De prijsuitreiking van de 1 kilometer Kids Run is om 11:50 uur op de brug voor sporthal De Boei.
De overige prijsuitreikingen vinden plaats in De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00
uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur. Voor de 10 kilometer en halve marathon zijn er geldprijzen, die alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt.

De uitslagen staan vanaf 17:00 uur op www.uitslagen.nl en later ook op www.ttcdemerel.nl, waar ook meer informatie over de PK Sport Bosdijkloop te vinden is.


advertentie