Mogelijk problemen buslijnen door faillissement

Regio - De TCR Group uit Middelburg (ZL), een personenvervoerder die als onderaannemer busritten verzorgt voor bijvoorbeeld Connexxion en Arriva, is failliet. Vorige week werd uitstel van betaling verleend, maar een definitief faillissement bleek uiteindelijk onvermijdelijk.

Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met de betrokken vervoerders, zodat de dienstregeling kan worden gecontinueerd. De curator noemde eerder dat het bedrijf als gevolg van marktwerking te maken had met te kleine marges. 

Hoewel het vervoer door afspraken dus niet stil komt te liggen, zal de komende tijd veel onzeker blijven. TCR is op veel plekken in het land als onderaannemer actief, bijvoorbeeld voor Connexxion in o.a. de concessie Amstelland-Meerlanden. Onder die concessie Amstelland-Meerlanden vallen onder meer de Connexxion-buslijnen van en naar Mijdrecht. 

Bij TCR werken circa 1.300 mensen. Die zullen door een garantie van het UWV in ieder geval tot het einde van de opzegtermijn nog betaald worden en zij zijn gevraagd dus gewoon hun diensten uit te voeren. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met andere partijen die geïnteresseerd kunnen zijn om de werkzaamheden over te nemen en wordt zelfs een doorstart onderzocht.

Curator Jan de Meester vertelt tegen Omroep Zeeland dat in ieder geval één oplossing nodig is, omdat ‘er zo veel mensen bij TCR betrokken zijn, zowel reizigers als chauffeurs’. Inmiddels hebben al verschillende gegadigden zich gemeld.

De Meester adviseert medewerkers ook om te blijven werken zolang de salarissen worden doorbetaald, aangezien de kans op een overname bij een voortzetting van de normale dienstverlening het grootst is.

Bron: OVPro


advertentie